Loma Wienissä

Itävallan pääkaupunki Wien on todella mielenkiintoinen matkakohde. Se on upea paljon historiaa sisälleen kätkevä kaupunki Itäisessä Itävallassa Tonavan rannalla. Wien tarjoaa elämyksiä vanhan arkkitehtuurin ystäville, taiteen ja museoiden kävijöille ja sieltä löytyy myös lukematon määrä herkullisia ruokia. Wien on mukava matkakohde myös siksi, että se kosmopoliittisena eurooppalaisena pääkaupunkina ottaa vierailijat todella hyvin vastaan.

Suomesta pääsee Wieniin helposti lentämällä ja lento kestää vain kaksi ja puoli tuntia. Wien ei ole kaikkein halvin matkakohde ja sinne onkin syytä varata tarpeeksi rahaa. Monet matkatoimistot järjestävät Suomesta valmismatkoja ja ne ovat usein niin sanottuja pidennettyjä viikonloppuja. Omatoimimatkan hinta voi jäädä kuitenkin huomattavasti halvemmaksi. Lentoja voi katsoa myös läheiseen Budapestiin tai Bratislavaan. Praha ei ole myöskään kovin kaukana Wienistä.

Hotellihuoneet kannattaa varata hyvissä ajoin. Tällöin myös huoneen hinta voi olla kohtuullisempi. Wien on tunnetusti melko kallis paikka majoittautua. Monet kävijät suosivatkin hostelleja ja pienempiä pensionaatteja. Hienojen hotellien huoneet eivät aukea alle 100 eurolla. Sesonkiaikoja Wienissä ovat pääsiäinen, kesä ja joulu. Tällöin myös hotellit ovat kalliimpia ja turistien määrä kaupungissa voi olla aikamoinen.

Wien on historialtaan erittäin mielenkiintoinen ja sen tiimoilta kaupungista löytyykin paljon nähtävää. Wieniä ovat asuttaneet ja rakentaneet monet kuninkaalliset ja aateliset. Kaupungista löytyykin uskomattoman upeita vanhoja palatseja hyvin hoidettuine puistoineen ja kauniita bulevardeja. Kaikki nämä nähtävyydet ovat helppojen kulkuyhteyksien päässä ja niiden tutustumiseen voi helposti käyttää jopa viikon loman.

Wienissä kannattaa liikkua kävellen. Samalla kohdalle voi osua monia eri kohteita mitä ei autolla liikkuessa välttämättä huomaisi. Autolla liikkuminen on muutenkin jokseenkin hankalaa ja kallista tässä kaupungissa. Innere Stadt eli ydinkaupunki onkin suosituin alue mistä löytyy kaikki tärkeimmät nähtävyydet, ravintolat ja kaupat. Ydinkeskustan ulkopuolella etäisyydet voivat kuitenkin olla pitkiä mikä kannattaa muistaa lasten ja vanhusten kanssa matkustaessa.

Kaupunginosat

Innere Stadtissa on mukava kulkea upeaa arkkitehtuuria ja kauniita puistoja ihaillen. Sieltä kannattaa kuitenkin myös poiketa muille alueille, joilta löytyy monipuolista tarjontaa. Neubaun kaupunginosa on erityisesti nuorten suosiossa sen boheemisuuden ja luovan tunnelman takia. Museokortteli Museums Quartier pitää sisällään kaikki tärkeimmät museot. Monet hyvät ravintolat sijaitsevat myös hiljaisemmilla sivukaduilla.

Mariahifissä sijaitsee tunnettu ostoskatu, jonka varrelta löytyy melkein mitä vain. Monet ihmiset tulevatkin Wieniin nimenomaan shoppailumatkalle. Kaupungin oma huvipuisto sijaitsee Leopoldstadtissa ja siellä kannattaa käydä varsinkin lasten kanssa matkustaessa. Sieltä löytyy paljon markkina-alueita ja Wienissä järjestetäänkin ympäri vuoden paljon erilaisia markkinoita, mistä voi löytää monenlaista paikallista käsityötä.

ylellinen ostos

Wieniin tullaan shoppailemaan luksusta. Jalokiviä, koruja ja kelloja on helppo löytää erittäin hienoista liikkeistä. Myös paljon käsintehtyjä elintarvikkeita ja makeisia on tarjolla. Wienissä järjestetään usein huutokauppoja ja antiikki onkin kovassa huudossa kaupungissa. Paikalliseen kaupankäyntiin voi olla hauskakin tutustua huutokaupassa ja siellä voi törmätä todellisiin aarteisiin.

Wienissä on tarjolla lähes mitä ruokaa tahansa. Kuten muuallakin Euroopassa, voi ravintoloista valita hyvin monenlaisia ja eri maalaisia ruokia. Tyypillisiä Wieniläisiä ruokia kannattaa myös kokeilla. Näitä ovat muun muassa makkarat, voileivät ja wieninleikkeet. Monet keskusta-alueen ruokapaikat ovat sesonkina varsin täyteen buukattuja etenkin lounasaikaan, mutta sivukaduilta löytyy yleensä aina tilaa pienemmistä ravintoloista.

Wien on kaupunkiloman ystävän ehdoton matkakohde, joka on koettava ainakin kerran elämässään. Se kertoo ajasta Euroopassa hienojen hovien ja ylellisyyden ympäröimänä. Sen upea arkkitehtuuri on ainutlaatuista ja sen säilymiseksi tehdään paljon töitä. Wien ei ole kuitenkaan vain rikkaiden lomakohde, vaan sinne voi helposti matkustaa myös hieman pienemmällä budjetilla.