Lomalla Lanzarotella

Lanzarote on yksi Kanariansaarista ja se sijaitsee 125 kilometrin päässä Afrikan rannikosta. Saarella asuu yli 150 000 ihmistä ympäri vuoden. Espanjalaisten lisäksi saarella asuu poikkeuksellisen paljon brittejä, saksalaisia ja pohjoismaalaisia. Saari on pinta-alaltaan 807 neliökilometriä ja pituutta saarella on noin 60 kilometriä ja leveyttä noin 20 kilometriä. Rantaviivaa saarella noin 213 kilometriä ja Lanzaroten pääkaupunki on nimeltään Arrecife. Pääkaupungissa asuu puolet saaren asukkaista. Lanzarote on erikoinen siitä syystä, että se on tuliperäinen ja 1700-luvulla tulivuorenpurkaukset ovat olleet erittäin tuhoisia. Tulivuorenpurkaukset ovat kuitenkin muokanneet Lanzaroten luontoa runsaalla kädellä ja siitä ovat seurauksena Timanfayan alueen Montanas del Fuego -vuoret ja upeat näköalat. Lanzarotella on myös maailman suurin vedenalainen tunneli nimeltä Tunel de la Atlantida eli Atlantiksen tunneli.

Miksi valita tämä kohde?

Lanzarote vetää puoleensa kaiken ikäisiä matkailijoita. Saarella on paljon tekemistä, joten se sopii niin auringonpalvojille, lapsiperheille, juhlijoille kuin myös patikoinnista kiinnostuneille. Saari sopii erittäin hyvin niille, jotka haluavat nauttia altaalla makaamisesta, meressä uimisesta ja rantaelämästä. Suosituimmat Lanzaroten rantakaupungit ovat Playa Blanca, Puerto del Carmen ja Costa Teguise. Saaren suosituin matkailukohde on Puerto del Carmen sen monipuolisuuden vuoksi. Puerto del Carmen on täynnä hotelleja, ravintoloita, baareja, klubeja sekä tietysti upeita rantoja. Puerto del Carmen jakautuu vanhaan ja uuteen kaupunkiin ja kaupungin sydän on sen satama. Playa Blanca on toiseksi suosituin lomakohde Lanzarotella ja on kuuluisa sen valkohiekkaisesta rannasta. Playa Blanca eroaa Puerto del Carmenista sen rauhallisuuden vuoksi. Puerto del Carmenissa on parempi yöelämä ja ravintolatarjonta verrattuna Playa Blancaan. Playa Blancassa pääsee nauttimaan Montana Roja-vuoren upeista maisemista ja jos haluaa harrastaa vuoristokiipeilyä niin se onnistuu siellä. Muutaman kilometrin päässä Playa Blancasta on Papagayon kalliorannat, jotka vetävät puoleensa erityisesti nuoria.

Lanzaroten länsiosassa sijaitsee yksi Kanariansaarten suosituimmista luonnonnähtävyyksistä. Alussa mainittu Timanfayan kansallispuisto on perustettu vuonna 1974 ja siellä pääsee ihailemaan erilaisia geologisia ilmiöitä. Tämä kansallispuisto on tunnettu siitä, että siellä on 180 karussa elinympäristössä elävää kasvilajia. Saaren pohjoisosassa on upea Jameos del Agua mistä löytyy laavavirtojen muodostamia luolia ja uimakelpoisia altaita. Luolaan on myös rakennettu baari ja konserttilava turisteja varten. Läheltä löytyy myös kraatteri nimeltä El Golfo. Kraatterin seinämiä ympäröi upea laguuni.

Lanzarote on tunnettu ihanteellisesta ilmastostaan ja puhtaudesta. Saarella kannattaa ottaa kaikki hyöty kävelystä. Jos Lanzarotelle matkaava lomailija tykkää kävellä paljon niin Lanzarote on siihen oiva lomakohde. Siellä voi kävellä monia eri reittejä pitkin ja vastaan voi tulla upeita nähtävyyksiä tai vaikkapa viinitiloja. Lanzarote on tunnettu hyvistä viinitiloistaan joissa järjestetään viini- sekä juustomaistijaisia. Lomailijoiden tulee ilmoittautua sähköpostitise opastetulle kierrokselle jos haluavat. Lanzarote poikkeaa myös muista Kanariansaarista siten, että siellä on täysin pelkistetty värimaailma. Melkein kaikki Lanzaroten rakennukset ovat matalia ja valkoiseksi kalkittuja. Saari haluaa pitää kiinni tästä uniikista ilmeestä ja jos haluaa maalata talonsa muun väriseksi niin on siihen haettava erityislupa.

Mille ajalle matka kannattaa ajoittaa?

Mille ajalle matka kannattaa ajoittaa?

Lanzarote sopii lomakohteeksi ympäri vuoden ja varsinkin pohjoismaalaiset suuntaavat sinne marraskuun ja maaliskuun välisenä aikana johtuen siitä, että pohjoismaissa on silloin talvi. Ajanjakso, mikä ei ole paras mahdollinen lomailijoille, on heinäkuu ja elokuu. Silloin espanjalaiset nostavat hintoja ja mantereelta tulee paljon espanjalaisia, jotka tukkivat hotellit. Edullisin aika matkustaa sinne on ehdottomasti syyskuu, marraskuu ja huhtikuussa ja kesäkuussa saa edullisia pakettimatkoja sinne. Lanzarotella riittää lämpöä ja siksi se sopii erittäin hyvin auringosta tykkääville lomailijoille vauvasta vaariin.