Muinaisen Kreikan seitsemän ihmettä

Jos mainitaan Rooma, tulee mainita samassa yhteydessä Kreikka. Molemmat ovat menneisyyden suurimpia länsimaisia sivilisaatioita. Lisäksi Kreikan sivilisaatio tuli ensimmäiseksi (8. vuosisadalta eKr. 146 eKr.), Mikä johti kreikkalaiseen kulttuuriin, joka vaikutti Rooman valtakuntaan ja joka sitten levisi muunnelluissa versioissa moniin Euroopan osiin, joita pidettiin vahvan läntisen sivilisaation perustana.

Joten, mitkä ovat seitsemän ihmeitä antiikin Kreikasta, jotka hämmästyttävät ihmisiä ennätyksellisistä näkökohdista arkkitehtuurista ja taiteesta? On olemassa monia antiikin kreikkalaisia ​​rakenteita, jotka on rakennettu valtavassa mittakaavassa ja loistavammassa kunnossa, mutta vain seitsemän parasta valittiin antiikin Kreikan ihmeiksi.

Epidauruksen teatteri

Epidauruksen teatteri on valtava rakennus, johon mahtuu yli 15 000 ihmistä, jonka Polykleitos nuorempi  on suunnitellut 400 eKr. Sitä käytetään dramaattisiin esityksiin, juhlallisiin tapahtumiin, kylpyihin ja palaestraan. Alkuperäistä 34 riviä laajennettiin roomalaisina aikoina vielä 21 rivillä. Kuten tavallista kreikkalaisille teattereille (toisin kuin roomalaiset teatterit), näyttämön taustalla oleva rehevä maisema on olennainen osa teatteria. Teatteri on ihastuttava sen poikkeuksellisten akustisten ominaisuuksien puolesta.

Zeuksen patsas Olympiassa

Patsaan on veistänyt Phidias noin 432 eKr. Se rakennettiin Zeuksen temppeliin, Olympiaan, Kreikkaan ja se oli yksi antiikin maailman seitsemästä ihmeestä. Noin 12 metrin korkeudessa istuva patsas on norsunluusta ja kullatusta pronssista valmistettu chryselephantine-veistos. Patsas miehitti puolet temppelin käytävän leveydestä ja jos patsas on tehty pysyväksi hahmoksi, temppelin katto tulisi murtaa.

Apollon temppeli Delphissä

Apollon temppeli pystytettiin aikaisemman temppelin jäänteisiin noin 700 eKr., Ja sen suunnitteli arkkitehdit; Trophonios ja Agamedes. Temppeli tuhoutui vuonna 373 eKr. Maanjäristyksen takia ja uudelleenrakennetaan vastaavalla osuudella 330 eKr. Spintharos, Xenodoros ja Agathon stylobaten ympärillä (askelmalli).

Apollon temppeli Delphissä

Apollon temppeli pystytettiin aikaisemman temppelin jäänteisiin noin 700 eKr., Ja sen suunnitteli arkkitehdit; Trophonios ja Agamedes. Temppeli tuhoutui vuonna 373 eKr. Maanjäristyksen takia ja uudelleenrakennetaan vastaavalla osuudella 330 eKr. Spintharos, Xenodoros ja Agathon stylobaten ympärillä (askelmalli).

Santorini

Santorini

Santorini on eteläisen Egeanmeren vulkaaninen saari. Se on Thera-purkauksen paikka, joka on yksi historian suurimmista, joka oli esiintynyt noin 3 600 vuotta sitten Mino-sivilisaation korkeudella. Purkaus on myös Atlantiksen legendan lähde. Oli kerran kaupunki, jota kutsuttiin Minoan Pompeiksi (muinainen Akrotiri), joka tuhoutui kerran 1450 eKr. Tulivuorenpurkauksesta. Kaupungin vaikuttavat rakennukset ovat kolmikerroksisia taloja, joista joissakin on parveke ja koristeltu laajasti freskoilla.

Knossoksen palatsi

Suuri palatsi rakennettiin vuosina 1700–1400 eKr. Se on Minoanin sivilisaation ja kulttuurin poliittinen ja seremoniallinen keskus Kreetalla. Labyrinttimainen palatsi ilmestyi työtilojen, asuintilojen ja varastotilojen sokkelo lähelle keskustaa. Palatsi sijaitsee 6 hehtaarin maalla ja sillä oli yli 1 300 huonetta sekä teatteri. Osa palatsista on rakennettu korkeintaan viiden kerroksen korkeuteen.

Parthenon

Koska Colosseum on Rooman kuvake, Parthenon on Kreikan kuvake jopa tähän päivään asti. Se on yksi maan tunnetuimmista rakennuksista. Se on temppeli Athenian Akropolissa, joka on omistettu kreikkalaiselle jumalatar Athenelle. Rakentaminen alkoi 447 eKr. Ja valmistui 438 eKr. Se on klassisen Kreikan tärkein eloonjäänyt rakennus ja se on Dorian järjestyksen kehityksen huipentuma. Temppeliä on aiemmin käytetty varainhoitoon, kirkkona ja moskeijana. Temppelin poikkeukselliset arkkitehtoniset piirteet ovat stylobaten kaarevuuden, naosseinien kartion ja kolonnien entisen (visuaalisen korjauksen) välinen hienovarainen vastaavuus.Kaikista näistä seitsemästä hämmästyttävistä muinaisista rakenteista vain muutamat selviytyivät tähän päivään saakka, kun taas toiset ovat täysin poissa näkyvistä luonnonkatastrofien tai itse ihmisten tuhoamisen vuoksi. Jopa selviytyneissä rakenteissa on joitakin osia osittain tuhoutunut. Useita kunnostustöitä tehdään parhaillaan.