Pika reissu Lontooseen - Eat, sleep, shop

Yleisten nähtävyyksien ja kulttuurin lisäksi moni lähtee Lontooseen ruoka, juoma ja shoppailu mielessä. Lontoo on multi kulttuurinen kaupunki, ja tämä näkyy myös sen ravintolapalveluissa. Ravintoloiden hinnat vaihtelevat aikalailla, joten menua kannattaa tutkia hieman ennen pöytään istumista.

Lontoon keskustan alueista ruokaa löytyy parhaiten Covent Gardenista ja Sohosta. Kulinaristisia nautintoja hakevan kannattaa vältellä suuria ketju paikkoja, sillä kaupunki on täynnä toinen toistaan parempia pikku ketjuja ja yksityisiä ravintoloita. Piccadilly Circuksen ja Sohon lähettyvillä sijaitsee myös kuuluisa Chinatown, joka on täynnä kiinalaiseen ruokaan erikoistuvia ruokapaikkoja. Useimmat Covent Gardenin ravintoloista tarjoavat asiakkaille myös alku- ja loppu illan teatteri menuja, jotka mahdollistavat pikaisen ruokailun ennen näytöksen alkua. Ruuan lisäksi Soho on tunnettu yö elämästään, ja kaupunginosan baarit ovat auki pikkutunneille saakka. Keskustan lisäksi gastronomin kannattaa suunnata hieman kaukaisimpiin kaupungin osiin ruuan perässä. Itä Lontoon Liverpool streetin lähellä sijaitseva Brick Lane on tunnettu autenttisesta Intialaisesta ruoasta, ja sen lähettyvillä sijaitseva Hoxton baareistaan. Niiden lähellä sijaitsee myös Kingsland High Street jonka varrella itäisen ruoan ystävät voivat käydä maistelemassa Vietnamilaisia makuja. Pidemmälle itään matkustava päätyy Dalstonin kaupunginosaan, jonka katuja reunustavat useat Turkkilaiset ravintolat meze ja kebab tarjoiluineen. Pohjois-Lontooseen suuntaaville on useita vaihtoehtoja. Nuoriso kulttuurin kehto Camden houkuttelee katuruoka kojuillaan, mutta alueelta löytyy myös hyviä ravintoloita. Samalla suunnalla sijaitsevan Islingtonin asuinalueen läpi kulkeva Upper Street on koti useille pienille yksityis ravintoloille, ja vaihtoehtoja löytyy gastro pubeista meksikolaiseen ruokaan, ja sushista pihviin ranskanperunoilla.  Islingtonista kivenheiton päässä sijaitsee myös kuuluisa foodie kohde Exmouth Market.

Shoppailu alueet

Shoppailu alueet
Shoppailu alueet

Paras tapa kasvattaa ruokahalua on raitis ilma ja reipas liikunta, ja mikä onkaan parempi tapa saada näitä molempia, kuin kaupoissa kiertäminen ja sieltä mukaan tarttuvien vaatteiden kantaminen. Varakkaimmat Lontoon vierailijat hakeutuvat Bond Streetin design kauppoihin, tai Knightsbridgen Harrodsin tavarataloon. Tavallisille tallaajille riittävät Oxford Streetin ketju kaupat ja tavaratalot. Vierailun arvoisia ovat sekä Selfridges, John Lewis että astetta boheemimpi Liberty’s. Oxford Streettia rauhallisempaa ostos kokemusta kaipaavat voivat suunnata Covent Gardenin, tai Carnaby Streetin pikku putiikkeihin.Omaperäisempiä löytöjä etsivät shoppailijat suuntaavat markkina-alueille, joita sijaitsee useissa Lontoon kaupungin osissa. Lännessä hallitsee kuuluisa Notting Hill, ja idässä Brick Lane ja Spitalfields markkinat. Tunnetuin Lontoon markkina-alueista on kuitenkin varmasti Camden Market, josta löytyy valikoimaa lähes jokaiselle. Camden on tunnettu rock henkisestä asenteesta, ja ostosten lisäksi vierailijat voivat nauttia alueen ainutlaatuisesta ilmapiiristä.

Majoitus Lontoossa

Ja viimeisenä hieman Lontoon majoitus tarjonnasta. Lontoosta löytyy laaja valikoima hotelleja, joiden hinnat vaihtelevat muutamasta kymmenestä punnasta satoihin puntiin per yö. Yleisesti kaupungissa saa sitä mitä maksaa, ja halvat hotellit eivät yleensä hurmaa yleellisyydellään, mutta jos huoneessa käy vain nukkumassa, tämä ei varmasti haittaa. Hintavammista hotelleista löytyy usein kuntosali, ravintola, ja kylpylä palveluita, ja jos siihen on varaa, pieni hemmottelu ei välttämättä ole pahasta kaupungin kävely kierrosten jälkeen! Hotellien lisäksi majoitusta voi etsiä hostelleista, jotka tarjoavat usein myös yksityisiä huoneita, tai AirBnB huoneiston vuokra palvelusta. Ennen majoituksen varausta kannattaa hieman miettiä millä alueilla tulee hengailtua eniten. Pitkät matkat hotellilta vievät suuren loven aikaa ja energiaa, joten täysin keskustan ulkopuolella sijaitsevat hotellit eivät välttämättä sovi turistille, vaikka ne olisivat miten halpoja! Tarkista myös että hotellin lähettyviltä löytyy metro asema, ja vaikkapa muutamia ravintoloita ettei joka ilta tarvitse lähteä reissaamaan ruoan perässä.