Suomesta Pietariin

Haluaisitko lähteä käymään Pietarissa, mutta et oikein ole varma, mitä se matkustajalta vaatii ja mitä kaikkea kaupunki tarjoaa suomalaiselle? Ei hätää, olemme koonneet yhteen kattavan, mutta mukavan tiivistetyn tietopaketin, jonka turvin voit lähteä Pietariin viettämään mukavaa kaupunkilomaa. Ota mukaan vaikka perheesi. Kerromme parhaat nähtävyydet ja viisumin hankkimisen vaiheet. Pietari on kaunis kaupunki, jossa kannattaa käydä vähintään kerran elämässä.

Hanki viisumi

Venäjälle matkustettaessa turisteilta vaaditaan viisumi. Viisumi voidaan valita sen mukaan, montako kertaa turisti aikoo Venäjälle matkusta. Jos on tarkoitus tehdä vain yksi matka, riittää matkalle kertaviisumi, joka on voimassa 2-30 päivän ajan ja jonka kanssa voidaan matkustaa kerran Venäjälle ja takaisin. Ryhmässä matkustavat voivat hankkia ryhmäviisumin. Tämä edellyttää, että koko ryhmä kulkee samalla kulkuneuvolla sekä Venäjälle että takaisin Suomeen.

Viisumin hakijalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus. Tästä tulee liittää mukaan todistus. Lisäksi viisumia hakiessa täytyy toimittaa passikuva ja hakijalla tulee olla passi, joka on voimassa vähintään 6 kuukautta viisumin päättymisajan jälkeen. Kun suomalainen haluaa matkustaa Venäjälle, tulee hänellä olla viisumipuolto, jonka Venäjän viranomaiset tekevät konsulaatille. Myös pyyntökirjeen avulla voi saada viisumin. Se on venäläisen yrityksen kirjoittama kirje, josta ilmenee 1-3 kaupunkia, johon turisti on aikeissa matkustaa. Kirjettä laatiessa tulee noudattaa tiettyjä ohjeita, jotta kirje olisi hyväksyttävä. Tarkemmat säännöt viisumin hakemisesta voit lukea esimerkiksi Lähialuematkojen verkkosivuilta.

Junalla Suomesta Pietariin

Junalla Suomesta Pietariin

Suomesta pääsee Pietariin helposti junalla. Junamatka voi esimerkiksi olla ennalta suunniteltu matka, jonka kohteet on etukäteen määritetty ja johon sisältyy majoitus Pietarissa. Tällainen valmis matka on helppo silloin, kun matkustajalla ei ole ennalta paljoa tietoa Pietarista tai jos matkustaja ei muutoin halua lähteä maahan “ominpäin”. Esimerkiksi Kymen Matkat järjestää tällaisia valmiita pakettimatkoja. Matkat ovat pituudeltaan erimittaisia ja niiden sisältö vaihtelee. Matkustaja voi valita itselleen kiinnostavimman paketin ja varata matkan. Pietariin voi lähteä tekemään vaikka kielikurssille tai nähtävyyksiä ihailemaan! Muista hankkia tarvittavat asiakirjat ja viisumi ennen matkaa!

Kiinnostavimmat nähtävyydet

Pietari on täynnä toinen toistaan upeampia vanhoja rakennuksia ja museoita, joita ei varmasti ehdi näkemään yhden päivän aikana. Ensimmäisenä mainittakoon kuuluisa Eremitaasi, joka koostuu peräti viidestä, toisiinsa yhdistetystä rakennuksesta. Museo kuuluu maailman suurimpiin eikä ihme, sillä sieltä löytyy jopa 350 salia täynnä katseltavaa. Taideteoksia on huikea määrä: jopa yli 3 miljoonaa. Ja vaikka kaikki näistä eivät ole edes esillä, ei yhden vierailun aikana ehdi näkemään kaikkia.

Pietarissa voi käydä ihastelemassa vaikka Verikirkkoa, joka on erittäin vaikuttava vihreine kupoleineen. Kirkko on sisältä vaikuttavan korkea ja joka puolella on upeita mosaiikkitaideteoksia, jotka vievät oitis huomion. Verikirkko ei kuitenkaan suinkaan jää Pietarin ainoaksi komeaksi kirkoksi, vaan muutkin kirkot kannattaa käydä katsomassa, jos kauniit ja vanhat rakennukset kiinnostavat.Kaunis Nevajoki kulkee läpi kaupungin ja sen varrella on mahdollisuus nauttia upeista puistoista, joista esimerkiksi Aleksanterin Puisto on käymisen arvoinen. Siellä sijaitseva suihkulähde reagoi musiikkiin ja löydät puistosta useampia muistopatsaita. Puisto on oiva paikka viettää kesäiltaa ja se onkin aina avoinna. Pietarista löytyy tekemistä koko perheelle eikä tekemisen etsimiseen tarvitse nähdä suurta vaivaa. Käy katsastamassa vaikka kaupungin eläintarhat tai maailman suurin planetaario. Pietarissa sijaitsee myös maailman suurin Lego-museo Leg Polegon ja mielenkiintoinen eläintieteellinen museo. Lapset saattavat olla kiinnostuneita mm. valaiden ja mammuttien luurangoista.  Lisäksi kaupungissa toimii sirkus ja nukketeatteri.